Hopp til hovedinnhold

Arrangementene i Årsutstillingen 2024

Årsutstillingen 2024 åpnet nylig hos K-U-K i Trondheim. Tradisjonen tro inviteres det til ulike arrangementer i utstillingen.

Lørdag 7. september åpnet Årsutstillingen 2024. Mange hadde tatt turen for å få med seg åpningsseremonien, prisutdeling og også kunstvandringen med jurymedlem Elin Igland og prisvinnerne dagen etter. Gjennom hele visningsperioden er det planlagt ulike arrangementer. Her får du oversikten.

Mandag 23. september kl. 18
Tekstilvandring med Ingrid Lunnan Nødseth

Årets utstilling har en stor bredde av tekstile uttrykk og direktør for Nordenfjeldske kunstindustrimuseum Ingrid Lunnan Nødseth tar oss med på en vandring med fokus nettopp på tekstil.

Mandag 7. oktober kl. 18
Tekstile samtaler med Monika Mørck

Verksted for voksne med kunstner Monika Mørck.

Monika Mørck inviterer deltakere til å ta del i hennes kunstneriske prosess. Ved å se på gjenbrukstekstiler, dele assosiasjoner og erfaringer, vil deltakerne kunne få komponere og lage sitte eget verk, mens samtalene går i fellesskap.

Søndag 20. oktober kl. 12
Verksted for barn med Jens C. Midtgarden

Kunstner Jens Christian Midtgarden inviterer barna til kreativt verksted.

Deltakerne skal eksperimentere med ukonvensjonelle materialer og funnede objekter. Hva skjer f.eks. når man setter sammen noe håndlaget i kombinasjon med et funnet objekt? På verkstedet vil deltakerne f.eks. jobbe med å krølle/brette et ark, ta utgangspunkt i formen og lag en materialkomposisjon basert på denne. Eller male et bilde uten maling og pensel, på en flate som ikke er ark eller et lerret.

Kunstneren oppfordrer barna til å ta med seg tre valgfrie objekter som de har funnet utendørs.

Mandag 21. oktober kl. 18
Verksted for voksne med Jens C. Midtgarden

Kunstner Jens Christian Midtgarden inviterer voksne til kreativt verksted.

Deltakerne skal eksperimentere med ukonvensjonelle materialer og objekter, med tilknytning til kunstnerisk utfoldelse. Hva skjer f.eks. hvis man skal forholde seg til sammensetningen av noe håndlaget i kombinasjon med et funnet objekt? Hvordan forholder man seg til kombinasjon av materialer?

Kunstneren ber deltakerne om å ta med seg minst tre valgfrie objekter som de har funnet utendørs.

Lørdag 26. oktober kl. 13
The Vessel #8: Craft in Public Space

The Vessel er et engelskspråklig nettmagasin publisert av Norwegian Crafts. The Vessel gir ut to temanummer i året, med fokus på kunsthåndverk og objektskultur. Det åttende nummeret i rekken har kunsthåndverk i offentlig rom som tema, og redigeres av kuratorene Marianne Zamecznik og Ida Højgaard.

26. oktober kl. 13–15 inviterer The Vessel til et formidlingsarrangement med utgangspunkt i nummeret, på K-U-K i Trondheim. Etter arrangementet vil det bli holdt en kunstvandring i offentlig rom i Trondheim sentrum. Påmelding kreves – les mer og meld deg på her.

Arrangementet er i samarbeid med K-U-K, Norske Kunsthåndverkere og Trondheim kommune.

Søndag 27. oktober kl. 12
Verksted for barn med Marie Skeie

Kunstner Marie Skeie inviterer barna til kreativt verksted.

Skeie deltar på Årsutstillingen med verket «If we go back there are no colours». Verket er et flagg sydd sammen av ull, silke og bomull som er farget med ulike planter, urter og støv fra Gaza.

På verkstedet får barna lage sitt eget plantefargede flagg og et kort dikt til flagget. Plantene som brukes til å fargesette flagget er hentet fra nærområdet.

Mandag 28. oktober kl. 18
Verksted for voksne med Marie Skeie

Kunstner Marie Skeie inviterer de voksne til kreativt verksted.

Marie Skeie inviterer deltakerne til å farge et flagg med planter rundt K-U-K. Hun skal også fortelle om arbeidet hun viser i Årsutstillingen 2024 og praksisen sin.

Verkstedet innledes med en 20 minutter lang lydvandring hvor Skeie tar deltakerne med til Gaza. Inspirert av vandringen skal deltakerne lage et stort felles flagg fargesatt ved hjelp av plantefarger som de plukker underveis i vandringen.

Formidlingsprogrammet er et samarbeid mellom Norske Kunsthåndverkere, K-U-K og Nordenfjeldske kunstindustrimuseum. Det ble utviklet av Johanna Zanon (Norske Kunsthåndverkere), Steffen W. Holden (Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum), Anne Engen Krokdal, Cathrine Hovdahl Vik og Elisabeth Høsflot Klæbo (K-U-K).

Publisert

Sist oppdatert

Kategorier

Årsutstillingen

Nyheter

Mer fra aktuelt

Gå til Aktuelt